Vill du köpa eller hyra lokaler? Se om det finns lediga lokaler redan idag!
Husbilägäre Dominique & Bert Hedberg

Husbilägäre Dominique & Bert Hedberg

“När man säger garage så tänker man på ett garage. Det här är lite utöver det kan man ju säga, speciellt här uppe där vi har inrett.”

Dominique Hedberg

Dominique och Bert Hedberg letade efter ett garage för sin husbil och valet föll på en lokal från Talli. Nu har de inte bara fått någonstans att ställa bilen – utan även utrymme för förvaring, en plats att sköta om bilen samt ett övre våningsplan som bjuder in till en stunds avkoppling.

Dominique och Bert bor i en lägenhet i centrala Västerås. Där har de en garageplats, men eftersom husbilen är så stor får den inte plats i garaget. Därför behövde de hitta en bra lösning för förvaring till deras husbil.

Nu använder de sin Talli-lokal för att förvara husbilen i under vinterhalvåret. Under de varmare månaderna när de ofta är ute på vägarna fungerar lokalen som en samlingsplats för allt rörande husbilen. Här kan bilen parkeras när den inte används och i lokalen kan paret dessutom sköta alla sysslor som ingår i husbilslivet.

– Här har vi tillgång till allting, det har vi saknat innan. Vi har vatten, toalett och avlopp. Så här kan vi göra alla sysslor som vi sköter innan vi åker och efter att vi kommer tillbaka med husbilen, berättar Dominique.

– Det har varit vårt stort problem tidigare. Var fyller vi på vatten innan vi åker? Det kan vi inte göra hemma och det kan man inte göra på alla mackar heller. Sen när man kommer hem så ska vatten och toaletten tömmas. Det är inte alltid det har funnits möjlighet till det men nu åker vi bara hit och gör allting. Så det är ett stort plus.

Lokalen ligger i Långängarna, nära centrala Västerås. På nedre plan finns det naturligtvis plats för husbilen. Här finns det även hyllor för förvaring av diverse saker samt toalett. Det tillbyggda entresol-planet har paret inrett likt ett vardagsrum med en soffgrupp, hyllor och plats för en korg till den lilla hunden Molly. Tack vare pentryt kan man ta med sig mat och fika då det finns både kylskåp och kaffebryggare.

Dominique menar att en av de största fördelarna med lokalen är att den inte bara är bra att förvara husbilen i, utan att de även kan utnyttja den för alla kringsysslor som kommer med bilen.

Hon berättar att reaktionerna från besökare som har kommit och hälsat på i lokalen har varit väldigt positiva. Några vänner till paret köpte till och med en egen Talli-lokal efter att de fick veta om hur Dominique och Bert löste förvaringen och underhållet av sin husbil.

– Människor blir förvånade. När man säger garage så tänker man på ett garage. Det här är lite utöver det kan man ju säga, speciellt här uppe där vi har inrett, berättar Dominique.

– Vi pratade med våra vänner som också har husbil om att vi hade varit och tittat på den här lokalen och troligtvis kommer att köpa den. De blev nyfikna och tog kontakt med Talli och sen blev det köp där också så nu har de också garage här. Så vi är åtminstone två stycken här med husbilar, sen tror jag att det finns fler.

Eftersom husbilslivet är väldigt välbekant för paret är det främst till just andra husbilsägare som Dominique skulle rekommendera en Talli-lokal. Samtidigt lyfter hon fram att lokalen är väldigt anpassningsbar, vilket gör att den går att använda för flera olika syften.

– Jag skulle rekommendera det till husbilsägare i första hand i och med att det är den situationen som vi är i. Men jag kan tänka mig att det även passar båtägare, eller de som har veteranbilar. Det finns ju lokaler i alla storlekar.